scaloppine di vitello al limone (eskalopki cielęce w sosie cytrynowym)

scaloppine di vitello al limone (eskalopki cielęce w sosie cytrynowym)

Przygotowanie całego dania zajmuje 10 minut. Składniki: kotlety cielęce, rozbite tak cienko, jak to możliwe mąka sok z 1 dużej cytryny dwa kieliszki białego wina sól pieprz oliwa z oliwek masło Rozgrzać patelnię, wlać oliwę i rozpuścić solidny kawałek masła. Rozbite kotlety cienko oprószyć mąką, włożyć na patelnię i rumienić po dwie, trzy minuty z każdej strony, raz tylko obracając. Po odwróceniu, przechylić patelnię i z wierzchu polewać kotlety zbieranym z niej gorącym masłem Lekko posolić i popieprzyć. Kiedy...

Czytaj dalej na blogu stajnia gołębie od kuchni

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...