Przepis na : śniadanie
Jajka po turecku, to niesamowicie ciekawe śniadanie. Jajka uwielbiam i jem ich całkiem sporo pewnie dlatego, że jem bardzo mało mięsa, więc rzeczą naturalną jest, że sięgam po białko w innej postaci. Jajka po turecku, to jajka w koszulce, podane na jogurcie greckim z sosem maślano -oliwnym, z dodatkiem papryczki chilli lub ostrej papryki. Idealnie komponują się w towarzystwie ziół takich jak koperek czy natka pietruszki. Żółtko powinno pozostać płynne! SKŁADNIKI dla 2 osób: - po 2 jajka na porcje, łącznie 4 j... czytaj dalej...
Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)