Przepyszny piernik, który nie wymaga leżakowania ani wyrastania jak to jest w przypadku ciast drożdżowych. Ale jak to piernik, im dłużej postoi, tym jest lepszy;) Dlatego warto upiec go i przełożyć powidłami już na kilka dni przed podaniem. Ciasto: 100 g drożdży świeżych 1 szkl cukru 7 jajek 3/4 szkl miodu 3/4 szkl oleju 350 g mąki pszennej 2 łyżeczki sody 2 op. przyprawy do piernika Polewa: 1/4 kostki margaryny 4 łyżki cukru 2-3 łyżki kakao 2 łyżki mleka łyżeczka żelatyny słoiczek powideł... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...