Lebkuchen to tradycyjne niemieckie pierniczki. Są mięciutkie i od razu gotowe do zjedzenia. Nie wymagają leżakowania, więc spokojnie można je upiec na ostatnią chwilę przed świętami :) Dzięki kandyzowanej skórce i dużej ilości przypraw korzennych są bardzo aromatyczne. Jedne z najlepszych jakie do tej pory jadłam! Ciasto: 500 g mąki pszennej 160 g zmielonych migdałów 2 op. przyprawy do piernika 1 łyżeczka kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka sody 1/2 szkl kandyzowanej skórki pomarańczowej i c...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...