Omlet cesarski z karmelizowanymi śliwkami

Omlet cesarski z karmelizowanymi śliwkami

Omlet cesarski z karmelizowanymi śliwkami

Przepis na : śniadanie

Omlet cesarski to tradycyjny deser kuchni austriackiej. Jest słodki, puszysty i lekko chrupiący za sprawą skarmelizowanego cukru.  Będzie doskonałą propozycją na leniwe śniadanie lub podwieczorek. Z tych proporcji przygotujecie 2 pyszne omlety :) Omlet: 2 jajka szczypta soli łyżka cukru + 1 łyżeczka do posypania łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 szkl mleka 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 łyżeczki cynamonu  łyżka masła do smażenia Karmelizowane śliwki: 15-20 dag śliwek łyżka cukru łyżka masła 1/2 łyżeczki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Asi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.