Kruche ciasto w połączeniu ze słodkim kajmakiem i kwaskowatymi powidłami to moje ulubione połączenie smaków. Ciasto z powodzeniem można udekorować bakaliami i przygotować w formie mazurka ;) Ciasto kruche: 500 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 100 g cukru pudru szczypta soli 2 jajka puszka masy kajmakowej słoik powideł śliwkowych 3 łyżki płatków migdałów Ciasto kruche: Mąkę przesiać, dodać masło, cukier puder i sól. Posiekać. Dodać jajka i szybko zagnie... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...