Szarlotka na kruchym cieście

Szarlotka na kruchym cieście

Szarlotka na kruchym cieście

Szarlotka na kruchym cieście Składniki: 2 1/2 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru 150 g masła 3 łyżki mleka 2 jajka 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 kg jabłek  cynamon cukier waniliowy cukier puder Sposób wykonania: Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, posiekane masło, jajka i mleko. Zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na dwie nierówne części. Jedną z nich schować do zamrażalnika. Prostokątną formę wysmarować masłem obraz obsypać bułką tartą. Dno formy wyklepać większą części... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Natalii

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.