Zupa z porem i soczewicą, którą dziś prezentuję, nie jest typową zupą krem. Aby nadać jej ciekawszej tekstury i konsystencji, miksujemy na gładko większość składników, zaś część zostawiamy w całości. Dzięki temu zupa jest jednocześnie i aksamitna i treściwa, co sprawia, że świetnie smakuje i doskonale syci. Całość polecam doprawić na pikantnie. W rezultacie powstaje danie, które nie tylko rozgrzewa, ale też przyjemnie pobudza smakiem. To idealna propozycja na chłodniejsze dni, kiedy marzymy o miseczce ciepłe... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...