Może nie jest to najpiękniej wyglądająca zupa, ale smakiem zdecydowanie się broni Choć kalendarzowa wiosna już nastała, to jednak pogoda za oknem wydaje się mało wiosenna. Niechaj na talerzu zagości więc choć trochę zieleni. 1 op. mrożonego szpinaku (450 g) 1 cebula 2 ząbki czosnku włoszczyzna: 1 marchewka, 1 pietruszka, 1 por, kawałek selera 2-3 duże ziemniaki 1 l bulionu warzywnego listek laurowy 2 ziela angielskie około 1/2 szklanki śmietany 30% sól, pieprz ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej Dodatkowo: 4 jajka ugotowa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...