Wiśniowa Pychotka to ciasto, któremu ciężko się oprzeć. Łączy w sobie orzechowe nuty z wiśniową pianką oraz masą budyniową. Dopełnieniem są słodkie delicje zatopione pomiędzy obiema masami. Ciasto jest słodkie, ale nie przesłodzone. Delikatne i lekkie. Jednym słowem pyszne. Przygotowałam je w średniej wielkości formie. Biszkopt orzechowy: 4 jajka 5-6 łyżek cukru 2 łyżki oleju 3/4 szkl. mielonych orzechów włoskich 1 łyżka mąki pszennej 1 niepełna łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 3 łyżki bułki tartej... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...