Proste i szybkie ciasto cytrynowe. Idealne do herbatki. Niestety lukru nie starczyło by pokryć całe ciasto, ale te polukrowane kawałki załapały się do zdjęcia 8 jajek 300 g cukru pudru 400 g mąki tortowej 300 ml oleju 150 ml soku z cytryny (4-6 cytryn) 1-2 łyżki skórki otartej z cytryny 3 łyżeczki proszku do pieczenia Lukier: 1 i 1/2 szkl. cukru pudru sok z cytryny niewielka ilość wrzątku Cytryny dokładnie szorujemy, przelewamy wrzątkiem. Ocieramy z nich skórkę (tylko żółtą część!). Wyciskamy sok. Całe jajka u... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...