Sernik krówkowy (łaciaty)

Sernik krówkowy (łaciaty)

Sernik krówkowy (łaciaty)

Pyszny, słodziutki sernik na migdałowym spodzie, dwukolorowy – z dodatkiem masy kajmakowej, zwanej też masą krówkową. Nazwa nawiązuje właśnie do użytej masy oraz wyglądu sernika. Nas ten sernik zachwycił bardzo. Zniknął w mgnieniu oka, co zupełnie mnie nie dziwi, bo wyszedł przepyszny. Wykorzystałam formę 21×28 cm. Jeśli chcesz, by sernik był nieco wyższy, możesz użyć ciut mniejszej formy. Spód migdałowy: 60 g masła 125 g mielonych migdałów 1 łyżka kakao 1 łyżka cukru pudru Masa serowa: 1 kg twarogu ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.