Pyszny, słodziutki sernik na migdałowym spodzie, dwukolorowy – z dodatkiem masy kajmakowej, zwanej też masą krówkową. Nazwa nawiązuje właśnie do użytej masy oraz wyglądu sernika. Nas ten sernik zachwycił bardzo. Zniknął w mgnieniu oka, co zupełnie mnie nie dziwi, bo wyszedł przepyszny. Wykorzystałam formę 21×28 cm. Jeśli chcesz, by sernik był nieco wyższy, możesz użyć ciut mniejszej formy. Spód migdałowy: 60 g masła 125 g mielonych migdałów 1 łyżka kakao 1 łyżka cukru pudru Masa serowa: 1 kg twarogu ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...