Przepis na : sałatka
Przepyszna sałatka makaronowa, której cały sekret tkwi w pysznym, wyrazistym w smaku sosie. Połączenie majonezu z musztardą, octem winnym i startym ogórkiem konserwowym jest moim zdaniem fenomenalne i wprost stworzone do sałatek tego typu. Tutaj oprócz makaronu, który stanowi główną bazę sałatki, mamy ugotowane na twardo jajka i warzywa: paprykę, ogórka i czerwoną cebulę. Wykorzystałam połowę surowej cebuli, a połowę zamarynowałam w occie winnym. Uwielbiam ten zabieg! Tylko tyle wystarczy, by wyczarować smaczną, u... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...