Rurki z ciasta francuskiego z kremem kawowym
Rurki z ciasta francuskiego z kremem kawowym
Prosty, a jednocześnie wspaniały deser z ciasta francuskiego. Obtoczenie rurek przed pieczeniem w trzcinowym cukrze nadaje im zarówno słodyczy jak i dodatkowej chrupkości. Świetnie komponują się z lekko gorzkawą masą kawową. Są wręcz uzależniająco dobre. 2 op. ciasta francuskiego xxl cukier trzcinowy 500 ml śmietanki 36% MU! 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2-4 łyżeczki żelatyny 1 łyżeczka cukru cukier puder do smaku 50 g białej czekolady Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na cienkie (około 2cm) paseczki. P... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu
Warto przeczytać

Kawa, szkodzi czy pomaga?
Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...Autor
SmakiNaTalerzu
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciasto francuskie, francuskie, ciasteczka, ciasteczka z czekolada
Inne przepisy z Smaki Na Talerzu
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję