Pyszna quesadilla z szarpanym kurczakiem i czerwoną cebulą. Niezwykle sycąca. Zdecydowanie polecam nie dodawać zbyt dużej ilości składników na raz – lepiej zrobić cieńsze, a więcej, niż mniej grubszych. Te cieńsze są zdecydowanie smaczniejsze. U mnie jedyny minus był taki, że chyba zbyt słabo odparowałam sos, bo gdzieniegdzie miałam „przecieki”. Poza tym pycha. 1 op. tortilli (5-6 sztuk) 1 czerwona cebula około 300 g tartego żółtego sera (u mnie mieszanka goudy i mozzarelli) 500 g piersi z kurczak... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...