To pachnące przyprawą korzenną ciasto, przełożone powidłami śliwkowymi, niewątpliwie kojarzy się już ze zbliżającymi się świętami. Sekretnym składnikiem jest tu dodatek startej marchewki. Marchewka nie jest ani widoczna, ani wyczuwalna, natomiast nadaje całości wilgotności. Skorzystałam z przepisu znalezionego na blogu zcukrempudrem. Ciasto bardzo nam smakowało. 3 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1-2 łyżki przyprawy korzennej 2 łyżki ciemnego kakao 1 i 1/4 szkl. ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...