Parmezanowe piersi kurczaka

Parmezanowe piersi kurczaka

Parmezanowe piersi kurczaka

Przepis na : obiad

Uwielbiam piersi kurczaka w panierce parmezanowej. Są taaakie dobre, a to tak naprawdę zwykłe panierowane kotlety, z tym, że z dodatkiem parmezanu i mielonych migdałów. Na świeżo, tuż po przygotowaniu, cudownie smakują w formie obiadowej. Wystarczy podać do nich ugotowane ziemniaki lub frytki i ulubioną surówkę (np z kiszonej kapusty lub z sałaty lodowej, kapusty pekińskiej czy z marchewki). Natomiast na zimno super sprawdzą się na kanapki do pracy. My zwykle robimy takie wypasione bułeczki: z sosem tatarskim,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.