Przepis na : obiad
Proste szaszłyki drobiowe, marynowane w przyprawach i majonezie, panierowane i smażone na patelni. Bo pogoda na majowe grillowanie nie rozpieszcza 2-3 pojedyncze piersi z kurczaka 3-4 łyżki majonezu bułka tarta granulowany czosnek mielona papryka oregano sól, pieprz olej Oczyszczone mięso kroimy w średniej wielkości kostkę. Oprószamy granulowanym czosnkiem, mieloną papryką, oregano oraz solą i pieprzem. Dodajemy majonez, mieszamy. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut, a najlepiej na całą noc. Nast... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...