Kotleciki ziemniaczane z jajkiem i serem

Kotleciki ziemniaczane z jajkiem i serem

Kotleciki ziemniaczane z jajkiem i serem

Przepis na : obiad

Kotleciki ziemniaczane w ugotowanym jajkiem oraz tartym serem. Tym co nadaje im wyjątkowości jest jeszcze jeden dodatek, a mianowicie kapary. Kapary kupisz niemalże w każdym sklepie. Ja mam z Lidla, marki Freshona, dostępne są do kupienia w takich malutkich słoiczkach. Do kotlecików koniecznie przygotuj też kaparowy sos majonezowy. Z nim kotleciki zdecydowanie lepiej smakują. 800-900 g ziemniaków 45 g masła 5 jajek 3 ząbki czosnku, wraz z łupinką 100 g tartego sera cheddar 2 łyżki kaparów 2 łyżki posiekane... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.