Przepis na : obiad
Kotleciki ziemniaczane w ugotowanym jajkiem oraz tartym serem. Tym co nadaje im wyjątkowości jest jeszcze jeden dodatek, a mianowicie kapary. Kapary kupisz niemalże w każdym sklepie. Ja mam z Lidla, marki Freshona, dostępne są do kupienia w takich malutkich słoiczkach. Do kotlecików koniecznie przygotuj też kaparowy sos majonezowy. Z nim kotleciki zdecydowanie lepiej smakują. 800-900 g ziemniaków 45 g masła 5 jajek 3 ząbki czosnku, wraz z łupinką 100 g tartego sera cheddar 2 łyżki kaparów 2 łyżki posiekane... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...