Przepyszne ciasto dla fanów budyniowo-kawowych wypieków. Kawowy budyniowiec składa się z kawowego biszkoptu, budyniowej masy na gorąco i kawowej pianki. Jest przepyszne, a najlepiej smakuje mocno schłodzone. Biszkopt kawowy: 5 jajek 3/4 szkl. drobnego cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej typu crema, może być też zbożowa karmelowa 2 łyżki rumu 2 łyżki oleju Masa budyniowa: 750 ml mleka 2 żółtka 2 op. budyniu śmietankowego bez cukru (każdy po 40g) 2 płaski... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...