18+ Na tegoroczne Święta przygotowałam nowe ciasto, a mianowicie biszkopt z masą ajerkoniakową i sezamową wkładką. Ciasto wyszło wysokie (zrobiłam je na blaszce 18x28cm) i efektowne. Moim bliskim smakowało bardzo, mnie natomiast, jeśli mam być szczera, nie urzekło w 100%. Uważam również, że nie jest to dobry wybór dla początkujących cukierników. Potrzebne jest tutaj lekkie wyczucie w postępowaniu oraz wyczuciu czasu i konsystencji poszczególnych warstw. Ja zrobiłam mały błąd, bo do warstwy czekoladowej uży... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...