A’la Szakszuka z mięsem mielonym

A’la Szakszuka z mięsem mielonym

A’la Szakszuka z mięsem mielonym

Przepis na : kolacja

Co zrobić gdy masz ochotę na makaron z mięsem mielonym w pomidorowym sosie, ale… w ostatniej chwili okazuje się, że nie masz w domu makaronu? Dodaj do sosu jajka, podduś aż się zetną, a następnie podaj całość z kromką pieczywa. Najlepsza byłaby świeża bagietka, ale jeśli i ją zapomnisz wpisać na listę zakupów, to nawet chleb tostowy da radę Jeżeli chcesz wzbogacić danie o porcję warzyw, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę lub startą na dużych oczkach tarki marchewkę. 400 g mielonego mięsa drobiowego 2 pu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.