PANNA COTTA Z MANGO I MARAKUJĄ

PANNA COTTA Z MANGO I MARAKUJĄ

PANNA COTTA Z MANGO I MARAKUJĄ

Przepis na : deser

  Ten klasyczyny włoski deser można przygotować na różne sposoby, tym razem proponuję Wam wersję egzotyczną z owocem mango i marakui. Jego słodko- kwaśny miąższ świetnie komponuje się ze smakiem panna cotty. Idealny deser na jesienno-zimowę porę.  Przygotowanie: 20 min. Chłodzenie: 6 godz. Porcja dla 4 osób: ● 150 g śmietany kremówki* ● 75 g drobnego cukru ● 300 g ubitej śmietany kremówki ● 2 listki żelatyny (8 g) ● 2 owoce marakui ● 1 mango ● 1limonka ● 1 laska wanilii ● 1 szczypta kardamonu   ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.