W przedświątecznym okresie proponuję Wam oryginalny przepis na dynię butternut przekładaną jabłkami i okraszoną czosnkiem, imbirem, miodem, szałwią i migdałami. Nie tylko pięknie się prezentuje wizualnie, ale smakuje równie znakomicie, możecie ją podać na świąteczny stół, na pewno miło zaskoczycie Waszych gości. Przygotowanie : 20 min. Pieczenie : 50 min. Porcja dla osób : ● 2 małe dynie butternut ● 2 czerwone jabłka ● 1 ząbek czosnku ● 2 cm. kłącza imbiru ● 16 listków świeżej szałwi ● 15 g płatków ... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...