Zapiekane, faszerowane cukinie pod pierzynką z jajek i sera

Zapiekane, faszerowane cukinie pod pierzynką z jajek i sera

Zapiekane, faszerowane cukinie pod pierzynką z jajek i sera

Od kilku lat młode cukinie dostępne są w sklepach cały rok. Świetnie, bo można z nich zrobić wiele smacznych potraw. Dzisiaj propozycja na kolację. Może się skusicie. Polecam. Składniki: 1 młoda cukinia Ok. 100 g boczku wędzonego lub szynki ( zależy od wielkości cukinii ) 1 cebula 4 jajka Ok. 100 g sera mozzarella ( zależy od wielkości cukinii ) Sól Pieprz 1 ząbek czosnku ( opcjonalnie ) Vegeta naturalna olej Wykonanie: Cukinie przekrawamy wzdłuż, odcinając tylko górę, aby pozostawić jak największe dno i wyd... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.