Pomarańczowa babka z serkiem homogenizowanym to lekkie ciasto pachnące pomarańczą. Składniki: 230 g mąki pszennej (typ 500) 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 160 g cukru 80 ml oleju 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego 250 g homogenizowanego serka waniliowego lub śmietankowego Wykonanie: Przepis na podłużną blaszkę o wymiarach górnych, około 10 cm x 30 cm, którą wykładamy papierem do pieczenia. Do małej miseczki wsypujemy produkty suche: mąkę i proszek do pieczenia. Do dużej miski wbijamy ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...