Skrzydełka z kurczaka w ostro-słodkiej marynacie

Skrzydełka z kurczaka w ostro-słodkiej marynacie

Skrzydełka z kurczaka w ostro-słodkiej marynacie

  Lubicie poobgryzać skrzydełka z kurczaka? Jeżeli tak, to mam przepis na świetne skrzydełka z kurczaka w słodko-ostrej marynacie z dodatkiem imbiru i czosnku. Skrzydełka są najpierw upieczone w piekarniku, dzięki temu skórka jest bardzo chrupiąca, a potem wymieszane z marynatą, i króciutko podduszone - dzięki temu chrupkość pozostaje i dodatkowo zostaje otulona lepką, słodko- ostrą marynatą. Lubię podawać je z ryżem i  surówką z kapusty na słodko-kwaśno A osobom lubięcym takie azjatyckie smaczki po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczny zeszyt

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.