Bakłażan panierowany w płatkach kukurydzianych

Bakłażan panierowany w płatkach kukurydzianych

Bakłażan panierowany w płatkach kukurydzianych

  Bakłażan to jedno z moich ulubionych dań - lubię go dodawać do dań jednogarnkowych jak curry czy zupy, lubię w wersji smażonej w daniach azjatyckich, duszonej w ratatouille czy pieczonej lub grillowanej. Sposoby na bakłażana są niezliczone, to bardzo wszechstronne warzywo. Tym razem postanowiłam wykorzystać pomysł na bakłażana w panierce z płatków kukurydzianych. To świetny sposób na bakłażana, dzięki temu jest on miękki w środku i chrupiący na zewnątrz. Tak powstałe kotlety z bakłażana można podać z r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczny zeszyt

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.