Porzecznik sypany, czyli proste i pyszne ciasto z porzeczkami. Była szarlotka sypana , był śliwecznik , teraz pora na porzecznik. W sezonie owocowym warto poeksperymentować z różnymi owocami. Wszystkie suche składniki mieszamy, dzielimy na 3 części, każdą przekładamy owocami, na to starte masło i gotowe. Prościej już się chyba nie da. Bez mieszania, bez wyrabiania... A do letniej kawy jak znalazł... :-) U mnie ciemna tortownica, o śr. 26cm Składniki: - ok.1kg czerwonych porzeczek - 210g mąki orkiszow... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...