PLACKI ZIEMNIACZANE Z CHRZANEM

PLACKI ZIEMNIACZANE Z CHRZANEM

PLACKI ZIEMNIACZANE Z CHRZANEM

 Chrupiące z lekką ostrością chrzanu. Dodatek wędzonej makreli i słodkawej żurawiny uzupełnia danie.    starte ziemniaki 440 g 1 mała starta cebula 1 jajko + chrzan 3-4 łyżki sól, pieprz + 1-2 łyżki mąki 1 wędzona makrela ew. żurawina do mięsa 1 łyżeczka    Jajko roztrzepujemy z 1 łyżką chrzanu. Do startych ziemniaków dodajemy jajko, startą cebulę, mąkę, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Placki smażymy na rozgrzanym oleju do przyrumienienia. Gotowe placki można lekko posmarować pozosta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczne moje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.