Przepis na : deser
14.02.2024 Magda Nawet jeśli nie celebruje się Walentynek jakoś szczególnie hucznie, to i tak jest to miła okazja aby… zjeść coś słodkiego (w sumie nawet dzień bez okazji jest dobry na coś słodkiego, ale nevermind…). Z tej okazji moje ,,zakochane” donuty, aż same proszą się o zjedzenie – śliczne, słodkie, czerwone. Mniam! Składniki (na 12 donutów): szklanka mąki 1/2 szklanki mleka migdałowego lub owsianego 1/2 szklanki cukru brązowego 1/4 szklanki oleju roślinnego – użyłam rzepako... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.