26.04.2019 Magda Sos do makaronu do zrobienia w piekarniku? Okazuje się to prostsze niż myślisz i w dodatku, oprócz ugotowania makaronu, w reszcie gotowania wyręcza nas piekarnik. Co należy zrobić to pociachać z grubsza warzywa i voilà! Dodatkowo, pieczenie bakłażana wydobywa z niego to co najlepsze – jego dymny smak, a pieczony z nim czosnek staje się obłędnie słodki. Do tego dużo parmezanu i najlepszy makaron z sos pomidorowy z bakłażanem gotowy do podania na obiad. Obłędnie dobry! Składniki (na 2 duż... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.