Ta zupa jest z chwastami . Na spacerze za miastem zebrałam sporo dzikusów czyli dziko rosnących roślin jadalnych. Rosną sobie swobodnie na łąkach i w lasach. Można je wykorzystywać w kuchni do wielu smacznych dań np. zup, sosów czy zapiekanek. Chwaścianka to bardzo trafna nazwa dla tej zupy , bo przecież są w niej chwasty. Teraz, wiosną, są najbardziej soczyste i smaczne. Nie musicie za nie płacić więc ugotowanie zupy wyjdzie tanio. I na dodatek będzie zdrowo, bo wszystkie użyte rośliny mają swoje lecznicze ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.