Tahini. Domowa pasta sezamowa

Tahini. Domowa pasta sezamowa

Tahini. Domowa pasta sezamowa

Dzisiaj pasta sezamowa, tahini. Nieodzowny składnik różnych nieco egzotycznych potraw, w tym między innymi hummusu czyli pasty z ciecierzycy . Tahina to bardzo prosta w przygotowaniu pasta, ale nie zawsze łatwa do kupienia. Można ją dostać w sklepach z tzw. zdrową, ekologiczną żywnością albo jedzeniem orientalnym. A zwykły sezam w postaci ziarenek jest już prawie ogólnodostępny i zrobienie z niego pasty trwa dosłownie kilka chwil. Jest wiele produktów, które lepiej zrobić sobie samemu w domu mając wtedy pew... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasty, pasta, sosy, zupa, przetwory, zupa warzywna, prosta zupa

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.