Płatki róży nadają się na pyszną konfiturę różaną , na syrop, do suszenia i wielu dań, ale skąd je wziąć? W wielkim mieście to trudny temat. Ale s yrop różany jest wart wszelkich starań. Ma obłędny kolor i zapach. Wystarczy niewielka ilość żeby poczuć się jak w różanym ogrodzie. W moim mieście rośnie dużo krzewów tych pachnących kwiatów, ale niestety, są bardzo zanieczyszczone i nie nadają się do przetwarzania. Na zbiory trzeba wybrać się daleko za miasto i problem w tym, że mało znam takich różanych miejsców... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.