Przepis na : śniadanie
Owsianka . Przez niektórych ulubione śniadanie, dla wielu potrawa znienawidzona od dzieciństwa. Ja zawsze ją lubiłam, ale nie w każdej wersji. Płatki owsiane na owsiankę przede wszystkim gotuje się w mleku lub wodzie po to żeby zmiękły. Ale okazuje się, że to gotowanie wcale nie jest konieczne . No chyba, że ktoś lubi śniadanie na ciepło. Płatki zalane i odstawione na noc zmiękną nawet bez obróbki termicznej i rano mamy właściwie gotowe śniadanie. Takie płatki można zalać gorącym lub zimnym płynem - mlekiem ... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.