Miseczki makaronowe pełne po brzegi

Miseczki makaronowe pełne po brzegi

Miseczki makaronowe pełne po brzegi

Makaron - przede wszystkim dodatek do zup albo do dań mięsnych czy warzywnych z sosem. A ja szukam innego zastosowania dla makaronów, czegoś nieszablonowego. Zrobiłam ciastka makaronowe, schrupaliśmy makaronowy chrust więc teraz coś konkretniejszego. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, makarony, ciastka , sosy, ciasteczka, dania mięsne, przekąski, zupa, sos mięsny, sos do makaronu, dania z makaronem, zupa warzywna, dania makaronowe

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
matylda, 28 października 2013 21:11:10

super pomysł. :)

Iza Kulińska, 28 października 2013 21:41:07

Matylda, można takie miseczki nadziać czym się chce i bez zagniatania ciasta :)

Anonymous, 29 października 2013 01:30:30

Pyzo,tak bardzo lubie Twoj blog, ale wydaje mi sie, ze coraz wiecej tu reklam. Szkoda...., Ale moze to tak rozwija sie blogosfera....PozdrawiamBeataPS. Twoje przepisy od serca sa duzo ciekawsze...

Antenka, 29 października 2013 10:16:38

cudnie podana przystaweczka:) cieszy i oczy i podniebienie:)

Iza Kulińska, 29 października 2013 10:53:24

a co przeszkadza Ci, że podaję w przepisie np. konkretną markę makaronu ? nie reklamuję w przepisach niczego czego nie próbowałam. Jeśli godne polecenia to polecam a jeśli próbowałam i mi z jakichś względów nie pasuje to też o tym piszę. Prowadzenie bloga wymaga sporo nakładu pracy a czasami też środków finansowych więc nic złego w tym, że zamieszczam reklamy chcąc żeby część mi się zwróciła. Akurat przepisy z makaronem Lubella były przygotowywane na konkurs kulinarny i produkt musiał znaleźć się na zdjęciu, ale na co dzień też ich używam bo są doskonałej jakości.

Iza Kulińska, 29 października 2013 10:53:47

dzięki :)

Anonymous, 29 października 2013 11:22:51

Nie mam nic do Lubelli, ale wlasnie o reklame mi chodzi. Ale masz racje, prowadzenie bloga kulinarnego jest bardzo praco/czasochlonne I jezeli jest mozliwosc zarobienia dodatkowego grosza to czemu nie:) Ja akurat nie wierze w reklamy, productow ogolnie reklamowanych, nie kupuje z zasady a to dlatego, ze pracuje w tej branzy. Reklama mnie straszy:) Ale poniewaz uwielbiam Twojego bloga, widze ile serca oddajesz, czekam wiec na nastepne przepisy.Beata

Iza Kulińska, 29 października 2013 11:29:27

zapewniam Cię, że niektórym markom proponującym współpracę odmawiam właśnie dlatego, że nie chcę reklamować czegoś czego nie lubię albo nie jestem przekonana do produktu. Czasami też zdarza mi się reklamować z własnej woli jeśli uważam, że produkt jest tego wart, tak po prostu. A przygotowując przepisy, nawet te z lokowaniem produktu, zawsze wkładam w to dużo serca. To wszystko są dania które po prostu jemy w domu albo zabieram ze sobą do znajomych.

tu-tusia, 29 października 2013 11:58:14

Świetne!

Jula G., 29 października 2013 13:05:35

ale śliczne!

Aleksandra, 29 października 2013 19:15:01

Wypróbuję ten przepis.A te miseczki po wyjęciu sięnie rozlecą? U Ciebie tak sztywno stoją,No ale Ty jesteś mistrzynią!

Iza Kulińska, 29 października 2013 19:41:45

makaron nie może być ugotowany na miękko tylko taki al'dente, farsz trzeba nałożyć ścisło a potem jak się zapieką to już nie powinny się rozlecieć :)

Aleksandra, 29 października 2013 22:21:22

Jednak chyba zrezygnuję.Boję się,że ten makaron się rozłoży po wyjęciu.

Iza Kulińska, 29 października 2013 22:37:42

nie rozłoży się, całość ładnie się trzyma po zapieczeniu

Marta- Taste Eat, 30 października 2013 10:17:06

pięknie wyglądają, po królewsku jak nic!:)

Iza Kulińska, 30 października 2013 10:46:53

dziękuję, były też bardzo smaczne :)

Anonymous, 11 grudnia 2013 11:29:35

pomysł genialny i danie pięknie się prezentuje, ale mam pytanie - czy makaron (ta część, która wystaje z blaszki) jest jadalny? tzn. czy nie obsycha podczas pieczenia i wtedy jest raczej twardy...

Iza Kulińska, 11 grudnia 2013 11:38:47

jeśli się babeczek nadmiernie nie spiecze to brzegi są chrupiące

lukrecja, 15 stycznia 2014 19:29:39

Wspaniały, piękny pomysł na danie z makaronu. W ogóle podziwiam Twojego bloga, pięknie podane, smaczne potrawy. Cudnie tu i smacznie, aż czuje się zapach oglądając zdjęcia. Pozdrawiam.