Takie malutkie bułeczki upiekłam któregoś dnia - niby nic takiego, takie pachnące maluchy przekąskowe. Świetnie smakowały jako dodatek do zupy bez makaronu i innego dodatku skrobiowego. Najlepsze były jeszcze ciepłe, ale zimne też można sobie podjadać :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Po prostu bosko smacznie wygladają te Twoje bułeczki ;)
Zaś kusisz muffinkową foremeczką ;)Różyczki z konfiturą były super.Ale kiedy widzę zestawienie pietruszki z bazylią, moja włoska dusza się raduje :)
przyznam, że bardzo lubię takie połączenie bo sama bazylia jest dla mnie zbyt pachnąca w takim pesto, z pietruszką ładnie gra
Aż ma się ochotę zjeść. Naprawdę. Niestety, siedząc przed komputerem, często mam do dyspozycji tylko herbatę, obowiązkowo na podkładce na biurko (żona zabiłaby mnie, gdybym położył kubek na blat). A czasem, pracując, zjadłoby się też coś takiego:)
czasami jak człowiek się tak zapracuje to zapomni o jedzeniu na cały dzień :)
Pyzo kochana,twoje babeczki wygladaja oblednie!!!!Ja zrobilam ale mam watpliwosci bo: w ogole mi nie wyrosly i byly raczej kruche.Nie wiem czy takie maja byc?Juz podczas robienia ciasta cos mi sie wygawalo ze bedzie nie tak-ciasto bylo takie jak....na szarlotke a nie chleb.No w kazdym razie smak byl dobry to dzieki pesto.Napisz mi jakie twoje sa czy ciasto ma byc po upieczeniu jak chleb?
to ciasto jest krucho drożdżowe, takie nieco chlebowe, ale powinno jednak urosnąć. Po zagnieceniu powinno być dość miękkie i elastyczne jak plastelina i nie kleić się
super te bułeczki, już mi się z cynamonem znudziły, to może zrobię takie:)
chyba mi zjadło komentarz, chciałam napisać że fajowe te bułeczki, miła odmiana do tych z cynamonem:)
nic nie zjadło tylko jest moderacja włączona a ja nie mam czasu co chwilę zaglądać :)