Po raz kolejny zaproszono mnie do udziału w akcji skierowanej do blogerów kulinarnych a mającej na celu promocję produktów firmy AB Foods. Ponieważ poprzednio bardzo dobrze współpracowało mi się z tą firmę więc zgodziłam się bez wahania. Ty razem miałam zapoznać się z kuchnią indyjską i marką Patak's. Ucieszyłam się bo to obszar bardzo mało mi znany. Poprzednie testy, m.in. marki Blue Dragon, wypadły bardzo smakowicie. Niedawno brałam udział we wspólnym gotowaniu z koleżankami blogerkami i przygotowywałyś... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
i słowo daję, że ten sos jest pyszny chociaż ja na indyjskich smakach się nie znam :D
Uwielbiam sosy Patak, ale za tą wersją Kormy nie przepadam :( Z asortymentu tej firmy lubię też pasty i pappadums z czosnkiem i kolendrą. Raz w punjabskiej restauracji jadłam właśnie kurczaka kormę, nie słodką jak ta z Patak i za tym przepisem ciągle się rozglądam :)
a nam ta korma bardzo zasmakowała, ale co osoba to gust, prawda ? :) past jeszcze nie znam, ale rozejrzę się i może popróbuję
Uwielbiam kormę i w ogóle jedzenie indyjskie. Swoją kulinarna miłością zaraziłam też faceta. Sosik ten często u nas gości bo to jeden z nielicznych gotowców które toleruje ;) polecam dodać do tego sosu czerwona paprykę. Fajnie pasuje i dodaje ciekawy akcent :)