Dżem truskawkowy na dwa sposoby - szybki i tradycyjny "babciny"

Dżem truskawkowy na dwa sposoby - szybki i tradycyjny

Dżem truskawkowy na dwa sposoby - szybki i tradycyjny "babciny"

Sezon na truskawki niestety bardzo szybko mija, dlatego staram się go w pełni wykorzystać i tworzyć z nim jak najwięcej przepysznych dań. Ale żeby zachować truskawkowy smak na dłużej robię domowe przetwory. Dziś zapraszam Was na przepis na domowy dżem truskawkowy. Dżem truskawkowy możemy wykonać w sposób szybki przy pomocy dostępnych w obecnych czasach praktycznie w każdym sklepie cukrów żelujących, jak i tzw. metodą "babciną". Z obu sposobów korzystam, dlatego też oba Wam przedstawię. Do Was należy wybór, z któ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkie okruszki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

MagdalenaMagdalena

Wkładając serce w potrawy otrzymujemy w zamian radość najbliższych. A nie ma nic piękniejszego niż uśmiech tych, których kochamy. Zwłaszcza tych najmniejszych domowników!

"Słodkie okruszki...bo tylko tyle zostaje, jeśli wkładamy serce w to co przyrządzamy"

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawki, truskawka, sok, przetwory, słoik, dania na gorąco

Inne przepisy z Słodkie okruszki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.