Torcik orzechowy

Torcik orzechowy

Torcik orzechowy

Mały torcik w sam raz do kawy lub herbaty.Z dodatkiem masła orzechowego i kruszonych orzechów arachidowych.   Składniki: biszkopt:2 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa: 250 g mascarpone 1/4 szkl cukru 1 szkl śmietanki 30% 2 czubate łyżki masła orzechowego 50 g kruszonych orzechów ziemnych Przygotowanie: Oddzielamy żółtka od białek.Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy po 1 łyżce cukru cały czas miksując.Następnie dodajemy żółtka, miksujemy.Na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodkie i nie tylko historie kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.