Francuskie babeczki z kremem śmietanowo-czekoladowym

Francuskie babeczki z kremem śmietanowo-czekoladowym

Francuskie babeczki z kremem śmietanowo-czekoladowym

Pyszne, kruche babeczki z bajecznym kremem. Polecam Składniki: 100 g gotowego ciasta francuskiego 100 ml schłodzonej śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru 1 deser o smaku czekoladowo-pistacjowym-150 g garść pistacji Przygotowanie: Szklanką wycinamy kółka z ciasta francuskiego, wkładamy je do wgłębień w blaszce na babeczki i wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez 30 min w temperaturze 200 stopni. Następnie studzimy. Jeśli spody za bardzo się podniosły to delikatnie je rozbijamy tworząc kształt babeczki. Schłodzoną... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodkie i nie tylko historie kulinarne

Autor

slodkokwasnakuchnia1

Kuchnia to moje królestwo.Moje dziecko jest niejadkiem więc staram się urozmaicać i przerabiać przepisy oraz wymyślać coś nowego.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babeczki, ciasto francuskie, ciasto francuskie, francuskie, desery, deser, ciasto, krem, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, kruche ciasta, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, krem czekoladowy

Inne przepisy z słodkie i nie tylko historie kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.