Drożdżowe ciasto śliwkowe trochę inaczej, czyli z migdałowym sosem Składniki na ciasto drożdżowe: 2 ¾ szklanki mąki ½ szklanki cukru 1 szklanka mleka 100 g masła 5 dag drożdży 1 jajko 1 szczypta soli Uwaga: szklanka 200 ml Masło rozpuszczam, a mleko delikatnie podgrzewam. Drożdże kruszę do miseczki i zasypuję 1 łyżką cukru. Do miski wsypuję mąkę, dodaję resztę cukru, jajko i sól. Kiedy drożdże zaczną pracować, dodaję je do mąki, wlewam letnie mleko i całość mieszam do uzyskania gładkiej masy. Ciasto przykrywam ści... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...