CHALKA DYNIOWA

CHALKA DYNIOWA

CHALKA DYNIOWA

Pyszne ciasto drożdżowe z kruszonką doskonałe na zimowy podwieczorek. Ciasto: ok. 400 g mąki pszennej, 150 ml ciepłego mleka, 100 ml pure z dyni,  30 g drożdży, 2 łyżki cukru, 2 żółtka, 25 g rozpuszczonego masła Kruszonka: 3 łyżki masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki WYKONANIE  Drożdże kruszymy do miski, posypujemy łyżką cukru, dodajemy ciepłe mleko oraz 1 łyżkę mąki, mieszamy, przykrywamy ściereczką, odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. Mąkę mieszamy z resztą cukru, dodajemy zaczyn, żółtka i masł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodki bratek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.