TOMTEGRÖT – SZWEDZKI ŚWIĄTECZNY RYŻ NA MLEKU

TOMTEGRÖT – SZWEDZKI ŚWIĄTECZNY RYŻ NA MLEKU

TOMTEGRÖT – SZWEDZKI ŚWIĄTECZNY RYŻ NA MLEKU

Składniki: 1 szklanka ryżu o krótkich ziarnach (np arborio) 1 szklanka wody 3 szklanki mleka 25g masła szczypta soli 2 laski cynamonu w sporym garnku o grubym dnie rozpuść masło ryż przepłucz pod bieżącą wodą – woda z „mlecznej” ma zmienić się na przejrzystą odciśnij ryż i dodaj do garnka podgrzewaj cały czas mieszając, aż będzie równo pokryty masłem i zacznie się robić lekko przeźroczysty dodaj sól, cynamon i wodę i gotuj często mieszając, aż zostanie wchłonięta przez ryż następnie, po pół szkla... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SandraFrej.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.