Naleśniki z makiem (bez glutenu, keto, dieta optymalna)

Naleśniki z makiem (bez glutenu, keto, dieta optymalna)

Naleśniki z makiem (bez glutenu, keto, dieta optymalna)

Składniki (na 6-7 sztuk): 0,5 szklanki mąki kokosowej, 6 jaj (wiejskich), 3 łyżki suchego maku, 4-5 łyżek roztopionego masła lub oleju kokosowego plus odrobina do natłuszczenia patelni, 1 szklanka mleka roślinnego lub wody, szczypta soli.   Wykonanie: Wszystkie składniki ubijam lub miksuję. Smażę na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni. Naleśniki świetnie smakują z keto twarogiem . Smacznego!     Makro w całości (przy użyciu masła oraz wody zamiast mleka): tłuszcze: ok. 92g białka: ok. 53g w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Saganek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.