Uszka z mięsem podane w rosole- Danie Bożonarodzeniowe

Uszka z mięsem podane w rosole- Danie Bożonarodzeniowe

Uszka z mięsem podane w rosole- Danie Bożonarodzeniowe

W pierwszy dzień Świąt Bożego Narodzenia serwuje na obiad uszka z mięsem w gorącym rosole. Bardzo smaczne i lekkie na nasz brzuszek po kolacji wigilijnej. Składniki na ciasto: mąka pszenna 300 g woda 200 ml sól 1 łyżeczka płaska   Dodatkowo: zmielona łopatka 150 g zmielony schab 150 g czosnek 4 ząbki  pieprz biały miliny 1 łyżeczka jajko 1 szt sól do smaku   Wykonanie:  Do misy wsypujemy odmierzoną mąką pszenną (najpierw ją przesiewamy ), wsypujemy sól, mieszamy. Zalewamy dosy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Autor

Joanna GralikJoanna Gralik

Kocham to co robię . Tworze pyszne dania i słodkości .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przepisy na święta, schab, rosół, ciasto, mięso, kolacja, mielone, karkówka, obiad, boże narodzenie, jajko, potrawy wigilijne, wigilijne potrawy, uszka z mięsem, mięso na obiad, ciasto na boże narodzenie, schab gotowany, jajka na święta, karkówka na obiad, mięso mielone

Inne przepisy z Różowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.