Mamy sezon grzybowy jak widać . Praca wre , wróciłam z lasu i zabrałam zaraz się do czyszczenia. Dziś tylko prawdziwki i kozaki więc łebki pójdą do marynowania, a resztę do sosu :) Składniki na zalewę: 3 szklanki wody, 1 szklanka octu 10%, 2 łyżeczki soli, 3 łyżeczki cukru, 10 ziaren pieprzu, 6 ziarenek ziela angielskiego, 4 liście laurowych, cebula pokrojona w krążki Wykonanie zalewy: Do garnka wlewamy wodę , dodajemy ocet i wstawiamy na gaz.Wsypujemy cukier i sól .Obiera... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Kocham to co robię . Tworze pyszne dania i słodkości .