Prawdziwki marynowane w zalewie octowej

Prawdziwki marynowane w zalewie octowej

Prawdziwki marynowane w zalewie octowej

Mamy sezon grzybowy jak widać . Praca wre , wróciłam z lasu i zabrałam zaraz się do czyszczenia. Dziś tylko prawdziwki i kozaki więc łebki pójdą do marynowania,  a resztę do sosu :)    Składniki na zalewę: 3 szklanki wody, 1 szklanka octu 10%, 2 łyżeczki soli,  3 łyżeczki cukru, 10 ziaren pieprzu, 6 ziarenek ziela angielskiego, 4 liście laurowych, cebula pokrojona w krążki Wykonanie  zalewy: Do garnka wlewamy wodę , dodajemy ocet i wstawiamy na gaz.Wsypujemy cukier i sól .Obiera... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.