Nie miałam kiedy wam pokazać jak się nastawia ciasto na Piernik Staropolski. Oto wykonanie pierwszego etapu.Ciasto nastawiłam 20.11 2016 gdzie będzie leżakowało 3 tygodnie w lodówce w chłodzie 6 stopni. Składniki: 500 litra miodu lipowego 250 g ksylitolu 250 g masła 1 kg mąki pszennej( trochę do wyrobienia jeszcze dodacie by się nie kleiło) 3 jajka 3 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 125 ml mleka 3 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki imbiry 2 łyżeczki goździków zmielonych 3 łyżki błonni... czytaj dalej...
Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.
Czytaj dalej...Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.
Czytaj dalej...Kocham to co robię . Tworze pyszne dania i słodkości .