Peklowana i zapiekana karkówka-Idealna na Wielkanoc

Peklowana i zapiekana karkówka-Idealna na Wielkanoc

Peklowana i zapiekana karkówka-Idealna na Wielkanoc

No moi kochani postarałam się i na święta zapeklowałam karkówkę,wstawiłam ją w środę i zapiekłam w czwartek no to mamy tydzień czasu.Wyszła wyśmienita, na gorąco idealna, a na kanapki po prostu w dziesiątkę.Zachęcam was do peklowania mięsa. Można potem spożyć na gorąco jak i na zimno np jako wędlinę na kanapki. Składniki na 1.1/2 litra wody woda 1.1/2 lita sól peklowa 90 g ( na 1 wody dajemy 60 g ) czosnek 5 ząbków ziele angielskie 5 szt liść laurowy 3 szt pieprz ziołowy 2 łyżeczki karkówka 1.1/2 kg Dod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Autor

Joanna GralikJoanna Gralik

Kocham to co robię . Tworze pyszne dania i słodkości .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

karkówka, mięso, mielone, przepisy na święta, kanapki, pieczona karkówka, karkówka pieczona, papryka, pieczywo, sałatki, sałatka, mięso mielone, drugie danie, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, dania na gorąco, sałatka z papryki

Inne przepisy z Różowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.